Biz Kimiz?
Ezgi Selin Ülkü
1990, Edirne doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde aldığı Elektrik Mühendisliği eğitiminden sonra mühendislik, garsonluk ve aşçılık gibi değişik işlerde çalıştı. 2014 yılından beri Hava Trafik Kontrolörü olarak çalışırken 2017 itibariyle film projelerine yapımcılık yapmaya başladı.
Şu an Saliha Ünsal’ın Yeşilköy Yaklaşma Kontrolörleri ile ilgili olan belgesel filminde ve Yusuf Emre Yalçın’ın post-prodüksiyon aşamasındaki son filminde yapımcılık yapıyor.
Sinopale Uluslararası Sinop Bienali’nde gönüllü olarak çalışıyor. 2016 yılında başlayan Sinopale Film Festivali’nin dijital görünürlülüğü ile ilgileniyor.
İstanbul’da yaşıyor.
Yusuf Emre Yalçın
1985, Sinop doğumlu.
Kocaeli Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde lisans eğitimi aldı. Lisans eğitimi sırasında İstanbul’a yerleşerek dizi, klip ve çoğunlukla da reklam projelerinde reji asistanı ve post-prodüksiyon sorumlusu olarak çalıştı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra reklam prodüksiyonlarında çalışmayı bıraktı ve 2016 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümünde yüksek lisans yapmaya başladı. Yüksek lisans eğitimini, Sinematik Temsilin Alternatif Bir Versiyonu: Hasret (Ben Hopkins, 2015) ve 11’e 10 Kala (Pelin Esmer, 2009) Filmlerinde Faction başlıklı tez çalışmasıyla 2019 yılında tamamladı.
2019 yılının başında kendi prodüksiyon şirketi Paspas Film‘i kurdu. Kültür-Sanat projeleri için tanıtım filmleri ve proje belgeselleri çekerek geçimini sağlamakta ve kendi bağımsız film projelerini üretmeye devam etmekte.
2017’de Fatih Akın’ın Duvara Karşı filmiyle ilgili yazdığı Sinemanın Kanatsız Lilith’i: Sibel yazısıyla Sekans Film Eleştiri ve Analiz Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.
2018 yapımı Barisfer filmi 51. Siyad ödüllerinde en iyi kısa belgesel film adayı gösterildi ve 4. Marmaris Kısa Film Festivali’nde ön jüri özel ödülü kazandı.
2021 yapımı Anima isimli orta metraj filmi prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirdi ve en iyi ulusal belgesel film seçildi.
Saraybosna Film Festivali’nin bir parçası olan ve Berlin Uluslararası Film festivali, Berlinale ortaklığında düzenlenen Sarajevo Talents programının 2021 edisyonunun katılımcılarından biri olarak seçildi ve 27. Saraybosna Film Festivali’ne davet edildi.25. Ji.hlava Uluslararası Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen 5. Ji.hlava Academy atölyesinin katılımcılarından biri olarak seçildi.
2019 Mayıs ayında, üyesi olduğu Kısa Film Yönetmenleri Derneği bünyesinde Belgesel Sinemacılar Birliği ile ortak Türkiye Sinemasında Telif Hakları etkinliğini düzenledi.
2006 yılından bu yana Uluslararası Sinop Bienali Sinopale’de gönüllü çalışıyor ve proje üretiyor. 2015 yılında Goethe-Institut Istanbul ve Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ortaklığında Sinopale Sözlü Tarih ve Belgesel Film Atölyesi‘ni tasarladı. Bu kapsamda Ayat Najafi ve Ayşe Polat eğitmenliğinde Sinoplu film meraklılarına ulaşarak bir haftalık atölye gerçekleştirdi ve atölyede hem katılımcı hem de koordinatör olarak yer aldı. Atölye sırasında çekimlerine başlamış olduğu Tarzan Kemal Bir Kentli Hikayesi isimli orta metrajlı ilk filmini 2016 yılında tamamladı ve Sinoplu bir çevre ve hayvan koruyucusu olan Kemal Koca’nın hikayesini yurt içi ve yurt dışında 20’den fazla şehirde izleyiciyle buluşturdu. 2016 yılında Uluslararası Sinop Bienali Sinopale’nin yan etkinliği olarak Sinopale Film Festivali‘ni başlattı. Festival 2017’den beri özerk olarak devam etmekte.
Londra’da yaşıyor.